Pásztó Városi

Óvoda és Bölcsőde

Tagintézmények

 

„Fut a suli” 2018.09.08.

A Zsigmond Király Általános Iskola „Fut a suli” sport délelőttjén sok kisgyermek jelent meg szüleivel együtt s futották le a 300m-es távot az óvodapedagógusokkal. A programhoz csatlakozott Pásztó Város Önkormányzata, valamint a Diósgyőri Sportegyesület is.

Ügyességi játékok, ugrálóvár, csillámtetoválás tette még érdekesebbé számunkra a délelőttöt, valamint kiegészítő programként az egészségmegőrzéshez kapcsolódó tájékoztató és szűrő programok. Óvodánk finom gulyással lepte meg a résztvevő gyermekeket, családjaikat, s az érdeklődő vendégeket egyaránt.

Célunk volt, hogy a résztvevők megtapasztalhassák az egészséges életmód előnyeit és megérezzék az abban rejlő lehetőségeket, valamint kellő információhoz jutva a gyermekek átadják élményeiket szüleiknek, családtagjaiknak.

E programban való részvétel tovább mélyítette az általános iskolával való partnerkapcsolatunkat is.

 

View the embedded image gallery online at:
http://pasztovi.hu/index.php/zoeld-uton-haladva#sigFreeId877fcf88c4

 

Takarítási Világnap az óvodában! 2018. 09. 14.

Az ENSZ 1993-tól világméretű megmozdulássá szélesítette ezt a napot.

Óvodánkban hagyomány, hogy ezen a napon különböző munkatevékenységeket, rétegmunkákat kell végrehajtani a gyermekek életkorának megfelelő differenciálással.

A nagycsoportosok az óvodán kívül, míg a kisebbek az óvoda területén belül szedik össze a szemetet.

Az összegyűjtött hulladékot szelektálva elviszik a hulladékgyűjtőbe.

A sokféle tevékenykedés mindazt a célt szolgálja, hogy a gyermekek érezzék, milyen jó dolgozni azért, hogy környezetünk szépségét, tisztaságát megőrizzük.

 

View the embedded image gallery online at:
http://pasztovi.hu/index.php/zoeld-uton-haladva#sigFreeId7f9725e05e

 

 

Állatok Világnapja az óvodában!

 

Október 4.  az állatszeretetéről ismert Assisi Szent Ferenc ünnepe. Ekkor tartjuk meg az óvodában az Állatok Világnapját.

Hisszük és valljuk, hogy az állatok szeretetét nem lehet könyvekből megtanulni, tanítani. Az élménynyújtás, tapasztalatszerzés, tevékenykedés a legjobb módszer arra, hogy az óvodás gyermekek az állatokkal közeli kapcsolatba kerüljenek, ezáltal kialakuljon bennük a szeretet, gondoskodás, védelem érzése.

Környezetünk megismerése kiemelt feladata az óvodánknak. Az ilyen napok célja az, hogy a gyermek és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára és szabályaira.

Óvodánkban fontosnak tartjuk azon értékek, ismeretek, magatartásformák és életviteli szokások közvetítését, melyek felkészítik cseperedő gyermekeinket arra, hogyan óvhatják meg természetes, épített és társas-társadalmi környezetünket.

A  környezeti nevelés sikere elsősorban a gyermekeket nevelők hozzáállásán, attitűdjén, nevelési módszerein múlik.

 

View the embedded image gallery online at:
http://pasztovi.hu/index.php/zoeld-uton-haladva#sigFreeId86355e56cc

 

VII. Mátrafüredi Erdészeti Nyílt Nap!

2018.09.28.

 

A három óvoda nagycsoportosai az Egererdő Erdészeti Zrt. rendezvényén vettek részt a mátrafüredi parkban. A gyermekek itt bepillanthattak az erdészet izgalmas munkájába, minezt játékos, interaktív módon.

 

View the embedded image gallery online at:
http://pasztovi.hu/index.php/zoeld-uton-haladva#sigFreeIdec3a6fe1c2

 

Kirándulás

View the embedded image gallery online at:
http://pasztovi.hu/index.php/zoeld-uton-haladva#sigFreeId6048e150f8

 

Pályázatok